Loading
svg49

Wix

6 srpnja, 2023Filip

Prvak u izradi web stranica

Raspon cijena: besplatno – 44 USD mjesečno

Pregled Wix-a

Nakon našeg posljednjeg kruga istraživanja, Wix ostaje naš najbolji alat za izradu web stranica općenito, zadržavajući prethodnu ocjenu od 4,8 od 5. To je platforma prilagođena početnicima koja vam daje potpunu kreativnu kontrolu nad vašom web stranicom, kombinirajući jednostavno uređivanje povuci i ispusti alate s velikim rasponom značajki. Jednostavno rečeno, Wix je jedan od graditelja s kojim se najlakše uhvatiti ukoštac, izbijajući na prvo mjesto – uz Squarespace – u našem testiranju jednostavnosti upotrebe s ocjenom 4,4 od 5.

Primijetili smo poboljšanje Wixovih SEO alata, koji sada uključuju Semrush integraciju i podršku za ključne riječi. Wix također ima gomilu novih internih značajki za bloganje, kao što je dodavanje biografija autora, što korisnicima omogućuje da se više oslanjaju na Wixovu ugrađenu funkcionalnost za razliku od aplikacija trećih strana koje mogu usporiti vašu web stranicu. Osobito korisne značajke uključuju Social Posts za pomoć u marketingu i aplikaciju Wix Owner tako da možete upravljati svojom internetskom trgovinom sa svog mobilnog telefona!

S povećanjem od 10% u ocjeni “Pomoć i podrška” u odnosu na prošlu godinu, Wix se pokazao kao pouzdan graditelj web stranica koji pruža podršku – što je dobra stvar s obzirom na višu cijenu! Osim toga, Wixova ocjena dizajna također se poboljšala za gotovo 5%, čime je njegova nova ocjena dizajna dosegla impresivnih 4,6 od 5, što je uvelike zahvaljujući fleksibilnosti koju nudi prilikom prilagođavanja vaše web stranice.

Unatoč nekim usponima i padovima u nedavnim rezultatima, Wix je još uvijek pobjednički izbor. Naš savjet je sljedeći: ako niste sigurni koji alat za izradu web stranica koristiti, besplatno isprobajte Wix i vidite kako ćete napredovati.

Cijene za Wix

Wix ima besplatni plan i osam premium planova počevši od 16 USD mjesečno – nedavno povećanje cijene koje je negativno utjecalo na Wixovu ukupnu ocjenu vrijednosti za novac za 12%, dovodeći njegovu ocjenu 2023. na 3 od 5. Njegovi planovi s višim cijenama znače da pojedinci a male tvrtke morat će razmotriti svoje proračune prije nego što počnu koristiti Wix online. Uz to, nije samo Wix povećao svoje naknade od prošle godine, a graditelji poput Squarespacea i GoDaddyja bilježe prosječno povećanje cijena od 30% ili više.

Međutim, s obzirom na Wixove izvrsne ugrađene značajke, njegova je cijena vrlo razumna jer je manja vjerojatnost da će vam trebati dodaci trećih strana, za razliku od drugih graditelja, kao što je Site123.

Značajke Wixa

Wix je najbolji za značajke web stranice, s ocjenom nevjerojatnih 4,8 od 5. Ne samo da nudi besplatan plan s velikodušnim značajkama, kao što su SEO alati i uređivač za mobilne uređaje, već su Wixovi planovi također opremljeni ugrađenim marketingom i e-trgovinom značajke.

Wixova ocjena značajki od 4,8 od 5 najviša je od svih alata za izradu web stranica koje smo testirali, a možete uživati u mnogim prednostima samo iz njegovog besplatnog plana. Imat ćete pristup većim značajkama kao što su analitika web stranice i neograničen prostor za pohranu ako nadogradite svoj plan, ali Wixov besplatni plan i dalje je prilično velikodušan. Uključuje:

Do 500 MB prostora za pohranu
24/7 korisnička podrška
Dijeljenje na društvenim mrežama, tako da možete promovirati svoju stranicu
Mobilni uređivač, tako da možete optimizirati svoje web mjesto za mobilne uređaje
Ali, kako je točno Wix postigao tako visoku ocjenu? Postoje određena područja u kojima se Wix ističe, a specijaliziran je za pružanje internih funkcija za svoje korisnike, što znači da se nema potrebe oslanjati na aplikacije trećih strana ako to ne želite! Za usporedbu, Shopify namjerno usmjerava svoje korisnike prema svojoj ogromnoj trgovini aplikacija.

Wix ima nevjerojatne marketinške alate za korištenje, kao što su Social Posts, koji vam pomažu u dizajniranju grafike za vaše društvene kanale i značajke marketinga putem e-pošte.

Osim toga, njegovi prilagođeni planovi i značajke e-trgovine, kao što su alati za upravljanje zalihama i ugrađena analitika, pomoći će vam da se pripremite za uspjeh ako želite početi prodavati na mreži.

Međutim, ako trebate dodati dodatne značajke, možete – Wix je dom goleme trgovine aplikacija prepune korisnih usluga.

Wix također nudi vrlo moćne SEO alate koji pomažu da se vaša web stranica pronađe na Googleu, uključujući nove značajke kao što su Semrush integracija i podrška za ključne riječi. Još jedna sjajna točka koju treba spomenuti su Wixove značajke internacionalizacije – možete postati globalni s Wix Multilingualom dijeljenjem svog sadržaja na 180 jezika.

Dizajn

Wix je uvijek bio glavni konkurent kada je u pitanju dizajn, uglavnom zbog svojih opcija predložaka i alata za prilagodbu. Nije pravo iznenađenje da je Wix povećao svoju ocjenu dizajna za 4,5% u ovogodišnjem istraživanju – s 4,4 prošle godine na 4,6 od 5 – što sada Wix stavlja na drugo mjesto iza dizajnerski moćnog Squarespacea.

Wix dolazi s više od 800 profesionalno dizajniranih predložaka među kojima možete birati. Sve su one podijeljene u različite industrije, kao što su “Događaji” i “Fotografija”, što ih čini lakim za filtriranje dok ne pronađete onu pravu. Wix je prošle godine proširio svoju ponudu predložaka kako bi održao korak s dizajnom i funkcionalnošću koju korisnici očekuju od web stranice, a Wix nastavlja s poboljšanjima, povećavajući ukupnu privlačnost i iskustvo svojih web stranica.

Nažalost, ne možete zamijeniti predloške nakon što vaša web stranica bude aktivna, pa svakako uzmite vremena pri odabiru. Ali ne brinite ako ne možete odmah pronaći savršeni predložak budući da vam Wix daje mnoštvo alata za prilagodbu!

Lako je učiniti svoju Wix web stranicu jedinstvenom zahvaljujući njenom uređivaču – jednostavno povucite elemente poput tekstnih okvira i slika točno tamo gdje ih želite ili upotrijebite Wixov ADI da obavi posao za vas. Dodajte stranice, izbrišite sve što želite… Wix vam daje potpunu kreativnu slobodu!

Vrijednost za novac

Cjenovni planovi znatno su porasli na cijelom tržištu od 2022., tako da je Wixova izvedba u našoj kategoriji vrijednosti za novac pala za gotovo 12% – sada ima ocjenu 3 od 5 za razliku od prošlogodišnjih 3,4. Wixovo povećanje cijena znači da ne samo da dobivate manje za svoj novac, nego također otežava pristupačno povećanje vašeg poslovanja.

Međutim, Wix ima besplatan plan na kojem možete ostati koliko god želite, što je odlično za početak. Naravno, ima svoja ograničenja, kao što je prikazivanje oglasa na vašem web-mjestu, tako da ako želite stvarno profesionalno web-mjesto, trebali biste pogledati njegove plaćene planove.

Možete birati između osam premium planova, počevši od 16 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje) – povećanje od 14% u odnosu na prošlogodišnju cijenu! Ovi planovi uklanjaju Wix oglase i omogućuju vam korištenje personaliziranog naziva domene, kao i povećanje dopuštenja za pohranu.

Od njih osam, Wix također nudi tri namjenska plana e-trgovine, počevši od 27 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje).

Jednostavnost korištenja

Wix je i dalje jednostavan za korištenje kao i uvijek, zauzimajući prvo mjesto s ocjenom 4,4 od 5 – zajedno s Squarespaceom. Jedan korisnik koji je testirao Wix rekao je ovo o graditelju:

“Stvarno je intuitivan za korištenje, početnik bi ga lako shvatio!”

Dobili smo puno povratnih informacija o tome koliko je Wix prilagođen početnicima i jednostavan za prilagodbu, posebno zahvaljujući uređivaču povuci i ispusti. Međutim, veliki broj značajki i alata nekima se činio neodoljivim, au nekim je slučajevima uređivač sporo reagirao, što nije idealno ako ste vlasnik tvrtke koji treba ažurirati sadržaj na svojoj web stranici svaki dan.

Pomoć i podrška

Iako će korisnici Wixa zasigurno osjetiti stisku u džepu, Wix svoje više cijene nadoknađuje impresivnom ocjenom pomoći i podrške od 4,8 od 5. To je ogromno povećanje od 10% od 2022.! Zapravo, Wix je sada na zajedničkom prvom mjestu po podršci, zajedno sa Squarespaceom i IONOS-om.

Wix nudi 24/7 podršku putem telefona i chata uživo, ali možete dobiti VIP skrb i izbjeći moguće čekanje u redu ako nadogradite na plan više razine. Upotrebljivost i dostupna podrška koju pruža Wixov centar za pomoć ono je gdje Wix zaista blista, zajedno s videouputama i temama u trendu.

Zadovoljstvo korisnika

Wix je oduvijek bio miljenik kupaca, a naši rezultati za 2023. drže alat za izradu web stranica kao snažan izbor, s ocjenom 4,7 od 5 za zadovoljstvo korisnika – povećanje od 1% u odnosu na rezultat iz 2022. od 4,6. I lako je biti zadovoljan takvom platformom prilagođenom korisniku! Wixova ocjena Trustpilot poboljšana je s 1,6 na nevjerojatnih 4,1, a 80% korisnika koji su testirali builder vjerojatno će ga preporučiti drugima.

Vijesti i ažuriranja

Što je novo s Wixom ovaj mjesec?

Wix Automations sada se može koristiti za privlačenje kupaca natrag u vašu internetsku trgovinu, što rezultira (nadajmo se) manjim brojem napuštenih kolica i većom prodajom. Bilo da želite podsjetiti kupce na novi sadržaj ili poslati putem kupona, Wix olakšava dodavanje novih automatizacija na pozadinskoj nadzornoj ploči.
Sada možete izraditi i upravljati Google oglasima pomoću svoje nadzorne ploče Wixa, za dodatnu podršku pri pokretanju kampanja za promicanje vaše web stranice. Ova nova značajka odličan je način za povećanje prometa na vašim stranicama.

Loading
svg Hot Posts svg To Top

Brza navigacija

  • 1 svg

    Wix