Loading
svg49

Shopify

6 srpnja, 2023Filip

Najbolji alat za izradu online trgovine

Raspon cijena: $29 – $299 mjesečno

Pregled Shopify-a

Kada je riječ o prodaji putem interneta, nećete biti bolji od Shopifyja. Osnovana 2006. godine, platforma je od tada postala glavni graditelj za tvrtke koje žele uspostaviti online prodajnu prisutnost, s ocjenom 4,2 od 5 što je stavlja na treće mjesto.

I svoju je popularnost dobro zaslužio. Shopify se ističe kada su u pitanju značajke web stranice, postigavši impresivnih 4 od 5 u našem istraživanju. Prepuna je tone visokokvalitetnih prodajnih alata koji će pomoći vašoj internetskoj trgovini da raste na sve prave načine.

Osobito nas je impresionirala učinkovitost njegovih sigurnosnih alata, kao i broj višekanalnih integracija koje nudi te bogatstvo dostupnih opcija plaćanja.

Ali to nije sve – Shopify također blista svojom sposobnošću rukovanja velikim i složenim zalihama uz mogućnost prilagođavanja naplate, opcije dostave i lakoću kojom možete dodati promocije na svoje stranice ili ponuditi kodove za popust svojim kupcima.

Nije ni čudo što se Shopify pokazao toliko popularnim u našem korisničkom testiranju i u potpunosti zaslužuje svoju impresivnu ocjenu korisnika od 4,8 od 5. Ali ne morate nam vjerovati na riječ – Shopify nudi besplatnu probnu verziju kako biste ga mogli isprobati Za sebe!

Cijene za Shopify

Shopify ima tri premium plana za odabir, u rasponu od 29 USD do 299 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje). Također možete uroniti u svijet prodaje s Shopifyjevim početnim planom koji počinje s 5 USD mjesečno i omogućuje vam prodaju na društvenim platformama.

Što se tiče vrijednosti za novac, Shopify ima ocjenu 3 od 5 u kategoriji – njegovi su planovi znatno skuplji od ostalih na ovom popisu, kao što su Wix i Squarespace koji počinju s 16 USD mjesečno.

Značajke Shopify-a

S ocjenom 4 od 5 za značajke svoje web stranice, Shopify je idealan za web stranice koje žele prodavati online ili razvijati svoje poslovanje. Njegovi planovi dolaze s mnoštvom moćnih alata za prodaju, kao što je mogućnost dodavanja promocija, zajedno s korisnim marketinškim značajkama poput personaliziranih skočnih prozora.

Uz ocjenu značajki web stranice 4 od 5, Shopify nudi mnoštvo osnovnih alata za izradu web stranica koji će vam pomoći da stvorite nešto što je funkcionalno i opremljeno za rast.

Posebno smo bili impresionirani Shopifyjevom dodatnom integracijom aplikacija i widgeta. Ima ogromnu trgovinu aplikacija s više od 6000 aplikacija koje možete izabrati. To znači da postoji mnogo opcija ako želite dodatno proširiti ono što vaša trgovina može učiniti.

Znati odakle početi može biti neodoljivo, pa smo za početak sastavili popis naših 15 najboljih omiljenih Shopify aplikacija.

Shopify također ima dobre rezultate na marketinškom planu. Ima niz ugrađenih značajki, kao što su njegova e-mail shout-out funkcija i newsletter funkcija. Osim toga, njegove višekanalne integracije idealne su za dopuštanje širenja na više različitih platformi. Međutim, golemi broj marketinških aplikacija stvarno pomaže podići stvari na višu razinu.

Bilo da se radi o stvaranju personaliziranih skočnih prozora s Kevyjem, slanju ciljane e-pošte s Klaviyoom ili upravljanju SMS-om ili društvenim kampanjama s Remarketyjem, na raspolaganju vam je mnoštvo različitih marketinških aplikacija koje vam pomažu povećati i poboljšati doseg kupaca.

Međutim, vrijedi imati na umu da ćete, iako mnoge aplikacije dolaze s besplatnim paketom, za većinu njih morati dodatno platiti. Ti troškovi mogu brzo porasti i to ćete morati uzeti u obzir kada izračunavate svoje mjesečne izdatke.

Dizajn

Shopify nudi 86 različitih tema koje možete izabrati, a sve se mogu pohvaliti visokokvalitetnim, profesionalnim dizajnom.

Svaka tema dolazi u nizu shema boja, tako da možete odabrati onu koja najbolje odgovara vašem brendu, a sve su prilagođene mobilnim uređajima, što znači da kupci mogu pregledavati vašu internetsku trgovinu dok su u pokretu.

Međutim, samo je devet Shopifyjevih tema zapravo besplatno. Morat ćete platiti za bilo koji od ostalih 77, a svaki predložak košta između 150 i 350 USD. Iako besplatne teme i dalje izgledaju dobro, ne može se poreći da teme koje se plaćaju nude više u smislu značajki i estetike.

Što se tiče prilagodljivosti, Shopify je ograničeniji od drugih graditelja, kao što je Wix, ali još uvijek ima dovoljno prostora da stavite vlastiti pečat na svoju stranicu.

Osobito nas se dojmila mogućnost prilagođavanja Shopifyjevih stranica proizvoda. Nudi mnoštvo opcija filtriranja, omogućujući korisnicima sortiranje rezultata prema veličini, boji, rasponu cijena, dobavljaču, stilu proizvoda, vrsti materijala i više. Ne samo da će ovo učiniti izgled stranica vaših proizvoda privlačnijim, već će osigurati i bolje korisničko iskustvo!

Shopify također dolazi s pregršt dodatnih dizajnerskih značajki, kao što je ugrađeni uređivač slika i biblioteka visokokvalitetnih slika.

Od svih graditelja koje smo testirali, Shopify nije bio najlakši za korištenje kada se zapravo svelo na izradu savršenog dizajna web-mjesta. Kao rezultat toga, dobiva ocjenu 4 od 5 u ovoj kategoriji. To se uglavnom svodi na činjenicu da je platforma podijeljena na dva sučelja: frontend, gdje možete uređivati dizajn svoje trgovine, i backend, gdje možete dodavati proizvode i upravljati svojim inventarom.

Neki su korisnici smatrali da je prebacivanje s jedne na drugu pomalo zbunjujuće. Međutim, većina nije mislila da je to dugoročno problem, a jedan je korisnik rekao:

“U početku sam se mučio s nekoliko aspekata, ali kad sam sve shvatio, sve se činilo doista očiglednim.”

S obzirom na snagu njegovih značajki i cjelokupnu profesionalnost dizajna, smatramo da je malo strmija krivulja učenja prihvatljiv kompromis!

Vrijednost za novac

Shopify nudi tri različita plana cijena. U nastavku pogledajte godišnju cijenu:

Osnovno – 29 dolara mjesečno
Shopify – 79 dolara mjesečno
Napredno – 299 USD mjesečno
Ovo je malo skuplje od ostalih platformi, zbog čega je Shopify dobio samo 3 od 5 u ovoj kategoriji. Međutim, kada pogledate kvalitetu značajki koje nudi, smatramo da je ova viša cijena donekle opravdana.

Shopify ne nudi besplatni plan, ali možete uživati u trodnevnom besplatnom probnom razdoblju prije nego što plaćate 1 USD mjesečno za prva tri mjeseca. To vam omogućuje da sami testirate Shopify (na odabranim planovima) bez obvezivanja na potpuno plaćenu pretplatu.

Iako se tri dana mogu činiti vrlo kratkim u usporedbi s drugim web builderima, činjenica da dobivate tri mjeseca za 1 USD znači da ćete još uvijek platiti puno, puno manje za Shopify u tim prvim mjesecima. Također ćete imati duže neobvezujuće razdoblje od drugih graditelja web stranica koji nude jedan ili dva tjedna besplatno prije nego što vas zauvijek zaključaju po vrhunskoj cijeni. Stoga, nemojte propustiti ovu Shopify ponudu!

Alternativno, ako se još ne želite odlučiti za puni Shopify plan i želite istražiti svijet e-trgovine, možete se prijaviti za Shopifyjev početni plan. Za samo 5 USD mjesečno možete prodavati svoje proizvode na svojim kanalima društvenih medija, s lakoćom upravljati svojim inventarom i dobiti najnovije podatke o prodaji. Zatim, ako ili kada budete spremni, možete jednostavno nadograditi na plan više razine kako biste otključali više značajki.

Vijesti i ažuriranja

Što je novo s Shopifyjem ovaj mjesec?

Shopify je pokrenuo novi sustav nagrađivanja pod nazivom Shop Cash. Kupci koji upotrebljavaju aplikaciju Shop bit će nagrađeni za svaku kupnju koju izvrše putem aplikacije, koju zatim mogu iskoristiti (poput kredita) za buduće kupnje u Shopu.
Trgovci sa sjedištem u Europi i Brazilu sada mogu koristiti pristupnik za plaćanje Volt, dajući kupcima dodatne mogućnosti pri naplati.

Loading
svg Hot Posts svg To Top

Brza navigacija

  • 1 svg

    Shopify